Om eLOTS

eLOTS har sedan 2011 bedrivit utbildningar inom digital teknik med fokus på seniorer. Tekniken underlättar vår vardag och vi vill att alla ska få vara med i teknikens utvecklingen. Just därför erbjuder vi tjänster specifikt för senioren!

Vi har privatkurser både i grupp och enskilt. I sammarbete med kommuner och enskilda verksamheter erbjuds också gruppaktiviter av olika slag som rör utbildning inom digital teknik. Vår populäraste verksamhet är surfplattecafféer. 

VI har ett anpassat upplägg kombinerat med pedagogisk studiematerial i fysisk form samt kompetenta och välutbildade kursledare. Sedan start har vi på eLOTS använt oss av främst av högskole- och universitetsstudenter för att hålla dessa kurser. Det medför ett stort mervärde för de äldre att på regelbunden basis träffa yngre människor och utbyta erfarenheter, språk och synsätt. Detta är ett unikum för eLOTS som har bidragit till att våra kurser är både framgångsrika, välbesökta och omtyckta. Vi ser inte enbart till kursinnehållet utan även till de sociala ramarna kring själva undervisningstillfället.         

Tveka inte att kontakta oss för att få veta mer om oss!

Ett urval av tidigare och pågående verksamheter

Vi sammarbetar både med kommuner och enskilda äldreboenden, träffpunkter och verksamheter

Danderyd


Mörbygårdens vänner Idala gården

Norrmalm


Mimer/Väderkvarnens dagverksamhet

Sundbyberg


Träffpunkten Allén

Södermalm


Nytorgsträffen, Mötesplats Hammarbyhöjden

Östermalm


Rio träffen, Bo Bergmans dagcentral

Österåker


Träffpunkt Solgården

eLOTS i media

eLOTS med på nyheterna!

TV4 på besök under en av våra populära surfplattecaféer. Se hur verksamheten fungerar och hör vad dess deltagare tycker.


Hör 3 av våra många nöjda kunder!

Kunderna pratar om tankar kring att lära sig iPaden och vad det inneburit för de. Engagemanget hos våra kursdeltagare är stort!

Östermalms seniorer önskar sig fler iPadcaféer! En kursdeltagare har skrivit en insändare till tidningen.